Бившият бразилски президент Жаир Болсонару потвърди, че възнамерява да се върне

...
Бившият бразилски президент Жаир Болсонару потвърди, че възнамерява да се върне
Коментари Харесай

Болсонару потвърди, че се връща в Бразилия

Бившият бразилски президент Жаир Болсонару удостовери, че има намерение да се върне още този месец в Бразилия, въпреки че против него в страната му се водят голям брой следствия, заяви NBC News. Такава поръчка той към този момент даде през февруари. 

Болсонару направи коментара в изявление в коридорите на конференцията за консервативно политическо деяние отвън Вашингтон. В момента той към момента се намира в Съединени американски щати, където дойде в края на предходната година. 

По-рано той загатна, че може да отсрочи завръщането си до април. Не се прецизира и съответна дата на връщането му.

Припомняме, че Болсонару е разследван на доста фронтове, в това число хипотетичното му присъединяване в протеста на 8 януари встолицата Бразилия, осъществен от поддръжници, които отхвърлиха да одобряват изборното му проваляне от Лула да Силва.

Бившият президент отхвърли отговорността за нападението, като сподели, че към този момент не е президент и е отвън страната и че поддръжниците му няма да поддържат сходни събития.

Администрацията на Лула желае Болсонару да се яви пред бразилските съдилища и обмисля разновидности да го принуди да се върне в страната, в случай че не се върне непринудено до края на март.

Лула да Силва сподели по-рано, че се надява някогашният президент да бъде осъден за геноцид от интернационален съд за несправянето му с пандемията COVID-19, която умъртви 698 000 бразилци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР